Kinderkledingbeurs boeken

Verkoop van kinderkleding en speelgoed

al meer dan 28 jaar

Kinderkledingbeurs overzicht hal links
kinderkledingbeurs overzicht hal rechts
gestart voor peuters

ons verhaal

In 1992 is Arja van Meekeren één van de initiatiefnemers van een ‘ruilbeurs’ voor kinderkleding en speelgoed in De Lier. De eerste beurs wordt gehouden in peuterspeelzaal Jip en Janneke, die in die tijd nog in De Spin gevestigd is.

Arja bedenkt samen met een vriendin dat al het goede speelgoed en kinderkleding maar zo’n kort leven heeft en snel weer wordt weggedaan. Daar kunnen andere kinderen nog prima mee spelen of in gekleed worden.

De opbrengst van de beurs gaat naar de peuterspeelzaal, er is dringend speelgoed nodig voor de Lierse peuters.

groei

De beurs groeit en in 1996 wordt er een ruimte van De Spin erbij betrokken. In 2004 wordt ook dit te klein en de beurs verhuist naar de kleine hal van sporthal Vreeloo. Later verhuist de beurs naar de grote hal, een enorme ruimte. In 2017 geeft Arja het stokje van het voorzitterschap over aan Jolanda Koole.

Toekomst

De organisatie begint met 10 vrijwilligers in 1992 en heeft er anno 2021 meer dan 100. De organisatie is gegroeid en geprofessionaliseerd. In 2021 is de Kinderkleding- en Speelgoedbeurs De Lier een stichting geworden, ook met het oog op de toekomst.

kinderkledingbeurs poppen

De opbrengst gaat naar maatschappelijke doelen in en om het Westland

Cijfers

Gemiddeld gaan er 15.000 artikelen van de hand op de beurs, ingebracht door zo'n 280 mensen en verkocht aan meer dan 500 kopers. Om dat te verwerken rinkelen er 11 kassa's en zijn er 2 paskamers aanwezig. De artikelen die niet verkocht worden gaan naar de allerarmsten in Roemenië. Een groep uit Maasdijk ondersteunt de vrijwilligers daarin met het ophalen en opruimen van de kleding en stellingen. De opbrengst van de beurs gaat naar maatschappelijke doelen, scholen en verenigingen in het Westland.