hoe werkt het?

inleveren en verkopen
speelgoedpoppen
kinderkledingbeurs jassen

verkoopnummer

Op de beurs wordt er kinderkleding en speelgoed verkocht dat door inbrengers te koop aangeboden wordt. Deze inbrengers voorzien alle artikelen van een etiket met hun verkoopnummer en verkoopbedrag en leveren hun spullen op de vrijdagavond voor de beurs in.

Kinderkledingbeurs meer spellen

Verkoopbevestiging

Op de beurs kan je alleen kleding en speelgoed verkopen als je in het bezit bent van een verkoopnummer én een verkoopbevestiging.Voor iedere beurs heb je een nieuwe verkoopbevestiging nodig. Het aantal beschikbare bevestigingen hangt af van het aantal vrijwilligers dat kan helpen.

kinderkledingbeurs spellen

Mail naar verkopers

Ongeveer drie weken voor iedere beurs ontvangen alle verkopers met een verkoopnummer automatisch een e-mail met daarin informatie over het inleveren van kleding en speelgoed en een uitleg over het verkrijgen van een verkoopbevestiging.

kinderkledingbeurs jassen

wees er snel bij

Afgelopen beurzen waren alle verkoopbevestigingen binnen 24 uur na het versturen van de e-mail allemaal vergeven. Zorg dus dat je juiste e-mailadres bij de beurs bekend is en hou je mail in de gaten!

Kinderkledingbeurs meer spellen

Een keer niet inleveren?

Mocht je een verkoopnummer hebben, maar kan je een beurs niet inleveren, hoef je niets te doen. Je behoudt je verkoopnummer gewoon voor de volgende beurzen, net zolang totdat je bij ons opzegt.

kinderkledingbeurs spellen

Wanneer inleveren?

Inleveren is op vrijdagavond voor de beurs tussen 19.00u en 20.30u. Wat mag je inleveren en wat zijn de regels? Lees deze informatie goed door, let ook  goed op de layout van de sticker.

kinderkledingbeurs jassen

Verwerking

Alle ingeleverde spullen moeten voorzien zijn van een sticker/etiket volgens de voorgeschreven lay-out, klik hier voor een voorbeeld. Stickers graag stevig en op een goed zichtbare plaats plakken. Zeker niet op de hanger! Gebruik niet te kleine stickers, deze laten gemakkelijk los. De vrijwilligers stallen alle ingebrachte spullen uit. De kleding op rekken. Jassen bij jassen en jurken bij jurken. Alles voorzien van maatkaarten. Ook het speelgoed ligt keurig gerangschikt bij elkaar. We maken er een overzichtelijke beurs van.

kinderkledingbeurs poppen

uitbetaling

Zaterdagmiddag is er van 13.00u tot 15.30u beurs. Kopers kunnen dan de tweedehands spullen aanschaffen. Bij de kassa’s worden deze spullen per pin afgerekend (contante betalingen zijn niet mogelijk). Ook worden bij de kassa de verkoopnummers en verkoopbedragen genoteerd. Je ontvangt 70% van elk verkocht kledingstuk, er wordt 10% gebruikt om de kosten van de organisatie te dekken en de andere 20% gaat naar een maatschappelijk doel in het Westland. Na afloop van de beurs ontvang je een instructie hoe je je opbrengst digitaal kan ontvangen en de niet verkochte artikelen. Meestal is dat op zaterdag na 18.00u.

kinderkledingbeurs spellen

Retour

Niet verkochte kleding krijg je retour, maar kan ook worden geschonken aan kinderen in Roemenië door het plaatsen van een rode R op de verkoopsticker.

kinderkledingbeurs poppen

Verkoper worden

Als je verkoper wilt worden op de beurs, komt je op een wachtlijst. Na iedere beurs vullen we de vrijgekomen verkoopnummers in vanaf deze wachtlijst. Schrijf je hier in.

maximaal 2 vuilniszakken kleding

wat mag je inleveren?

 • Kleding en speelgoed moet gescheiden aangeleverd worden.
 • De kleding moet netjes gesorteerd worden aangeleverd. Dus graag broeken bij broeken, t-shirts bij t-shirts in aparte tassen. Op de buitenkant van de tas een sticker met wat erin zit. Jongens en meisjeskleding mag gewoon bij elkaar.
 • Alle spullen moeten voorzien van een sticker/etiket volgens het voorschreven lay-out. Sticker graag stevig en op een goed zichtbare plaats plakken. Zeker niet op de hanger! Ervaring leert dat ook behangerstape goed blijft zitten! 
 • Door het plaatsen van een rode R op je sticker geef je aan dat het artikel na de beurs magworden geschonken aan kindertehuizen in Roemenie.  Dus R  = Roemenie! 
 • Ook speelgoed en boeken kunnen voorzien worden van een R. Deze gaan dan naar kinderdagverblijven en ziekenhuizen in Nederland. 
 • De kleding en het speelgoed wordt door de organisatie van de beurs gecontroleerd op verkoopbaarheid. Het speelgoed moet compleet en heel zijn. De kleding moet heel, schoon, en niet verwassen zijn. Wij behouden ons het recht voor om kleding, die niet aan onze eisen voldoet, niet op de beurs aan te bieden. Deze kleding wordt direct aan Roemenië geschonken. Dit kan dus ook wanneer er geen R op de sticker staat.  Hetzelfde geldt overigens voor winterkleding die je op een zomerbeurs aanbiedt of andersom. 
 • Je mag maximaal 15 stuks babykleding inleveren t/m maat 86.
 • Tweedelige kleding kan je aan elkaar bevestigd inleveren, gebruik hiervoor geen gewone spelden! Dit beschadigt de kleding en wij prikken ons eraan bij het sorteren! Bij voorkeur de kleding op hangers inleveren. Je krijgt deze hangers echter niet retour. 
 • Kinderwagens en buggy’s worden bij inlevering gecontroleerd en beoordeeld.

Wij verkopen geen:        

 • Schoenen
 • Knuffels
 • Videobanden
 • Gekopieerde of zelf gebrande CD’s en DVD’s
 • Zwangerschapskleding
 • Kapotte, vieze of vale kleding
 • Ondergoed of sokken
 • Winterkleding op een zomerbeurs (zoals skipakken)
 • Zomerkleding op een winterbeurs (zoals shirts met korte mouwen)

Wij verkopen wel

 • Kaplaarzen
 • Accessoires (zoals riemen en tasjes)
 • Klompen
 • Skeelers
 • Echte sportschoenen, dus geen sportieve gewone schoenen!

Wij zullen met uiterste zorgvuldigheid omgaan met je spullen. Je kan ons niet aansprakelijk stellen voor beschadiging of verlies hiervan.

Kinderkledingbeurs boeken