alle informatie voor vrijwilligers

alles duidelijk op een rijtje gezet
kinderkledingbeurs jassen
kinderkledingbeurs spellen

Super dat je vrijwilliger bent (of wil worden)

De Kinderkleding- en Speelgoedbeurs De Lier is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een groot evenement waarbij er veel hulp van vrijwilligers nodig is. Omdat we met veel zijn, zijn er een aantal afspraken gemaakt. Hieronder lees je meer informatie en hoe het op vrijdagavond en zaterdag op de beursdag precies werkt.

 • Vrijwilliger ben je niet voor één beurs, we rekenen erop dat je meerdere jaren meedoet.
 • Als vrijwilligers ben je aanwezig van vrijdag 18.00u tot eind circa 22.00u en/of zaterdag van circa 08.30u  tot 19.00u  (het is ook mogelijk om  aan te melden voor zaterdagmiddag van 12.45u tot 19.00u)
 • Vrijdag heb je van te voren gegeten en krijg je koffie/thee met iets lekkers. Ben je zelf gek van bakken… wij zijn gek van opeten! Van werken krijg je honger namelijk!
 • Zaterdag neem je je eigen boterham mee voor de lunch. Drank, snoepje en koekje zorgt de catering voor. Eind van de middag krijg je nog een broodje kroket (geef je het aan ons door als je dieetwensen hebt?). Na afloop is er altijd een warme maaltijd. Zorg dus voor oppas en eet gezellig mee! (hier kan je je voor aanmelden, informatie volgt per mail)
 • Als nieuwe vrijwilliger wordt je gekoppeld aan iemand (bekende/vriendin) om je in te werken.
 • Sylvia de Gier is het aanspreekpunt voor de vrijwilligers tijdens de beurs, heb je vragen dan kan je bij haar terecht.
 • Een aantal  weken voor iedere beurs mailen we alle vrijwilligers met de vraag of we op je hulp kunnen rekenen.  Wil je zo snel mogelijk laten weten of je komt? Je mag best een beurs overslaan, liever niet natuurlijk.
 • Tijdens het uithangen: Vieze/kapotte of gedateerde spullen willen we niet verkopen op onze beurs. Als je dit tegenkomt het artikel direct apart houden. Als je een verkoopnummer ziet met veel vies of kapot, meldt het dan even bij de dames van de administratie.  We gaan dan ter plekke de inbrenger bellen en deze kan de spullen direct komen ophalen of doneren aan Roemenië.
 • De vrijwilligers shoppen speelgoed op vrijdagavond en kleding op zaterdag, vóórdat de beurs opent.
 • Shoppen doen we op vaste tijden en met z´n allen. Jolanda geeft het startsein. Het is nadrukkelijk NIET de bedoeling om van te voren al spullen voor jezelf apart te leggen.
 • Als er meerdere vrijwilligers zijn die hetzelfde willen kopen dan gaat de vrijwilliger die het wil hebben voor zijn/haar eigen kind vóór. Als dit bij allebei het geval is dan wordt er door iemand geloot (getal onder de 10). Dit geldt alleen bij speelgoed, kleding is er genoeg.
 • Er wordt nog niets verkocht aan wie dan ook vóórdat de vrijwilligers zelf de mogelijk hebben gehad dit artikel te kopen. Dus fietsjes reserveren/apart zetten voor oma of buurvrouw is niet toegestaan.
 • Vrijwilligers betalen geen 10% beurskosten. Je moet je aankopen wel voor de opening beurs hebben ingeschreven en betaald. Als je tijdens de beurs nog iets wilt kopen rekenen gewoon de 10% kopers tarief. Kijk dan even of je aan ´t eind van de beurs, als het iets rustiger is, aan een kassa kan afrekenen.
 • Kinderen die willen helpen zijn welkom, voorwaarde is wel dat de kinderen al op de middelbare school zitten. Als ouder ben je verantwoordelijk voor het ‘werken’ van je kind. Als dit om wat voor reden niet werkt of andere vrijwilligers gaan zich ergeren dan is het verstandig om je kind thuis te laten. Het kan zijn dat Jolanda je vraagt dit te doen.
 • Voor de beursdata zijn we afhankelijk van de sporthal. Hierdoor weten we de data van de volgende beurs meestal vrij laat. Dit kan helaas niet anders.
 • In alle gevallen waar niet van te voren afspraken over gemaakt zijn beslist Jolanda. 
kinderkledingbeurs poppen

Vrijdagavond

We starten op vrijdagavond om 18.00u. Zorg dat je thuis al hebt gegeten.  Neem je zelf kleding en/of speelgoed mee wat verkocht gaat worden? Zet dit alvast in kleedkamer 3.  Zorg ervoor dat je dit vóór 18.15u doet. Kom je later? Breng je eigen spullen dan om 20.30u in de zaal. Bij aankomst zoek je je maat uit en trek je een geel poloshirt van de beurs aan. We beginnen om de tafels en rekken precies volgens de plattegrond in de zaal neer te zetten. Om 19.00u komen alle verkopers alle kleding en speelgoed brengen, vanaf dat moment sorteren we alles op soort en maat.

kinderkledingbeurs jassen

Vies of kapot?

De vrijwilligers checken of de kleding niet vies, kapot of verwassen is. Vind je een losse sticker, plak ‘m even op het prikbord bij de administratie achter in de hal. Check ook even of de kleding voor het juiste seizoen is: zomerkleding op de voorjaarsbeurs en winterkleding op de najaarsbeurs.

Koffietijd

Als alle verkopers ingeleverd hebben, gaan we met z’n allen een lekker kopje koffie, thee of frisdrank drinken. Dit is om 20.30u. We zorgen ervoor dat alle kleding en speelgoed vanuit kleedkamer 3 ook de zaal in gaat om gesorteerd te worden en rond 21.30u zal het startsein worden gegeven om speelgoed te shoppen. Betaling is per pin.

Kinderkledingbeurs boeken

Zaterdagochtend

Meestal beginnen we om 08.30u op zaterdagochtend en gaan  we verder waar we op vrijdagavond mee geëindigd zijn: sorteren van de kleding die is ingeleverd. Heb je een artikel retour van vrijdagavond? Bij de kassa kan je dit aanmelden, het bedrag wordt bij het kleding shoppen verrekend. Rond 10.00u is het weer tijd voor een pauze met koffie, thee en frisdrank.

kinderkledingbeurs overzicht hal rechts

Zelf kleding shoppen

Rond 10.30u geeft Jolanda het sein om kleding te shoppen voor alle vrijwilligers. Heb je kinderen die je wilt laten komen om te passen? Dat kan, maar zorg ervoor dat ze niet met het speelgoed gaan spelen of door de hal gaan rennen.

kinderkledingbeurs poppen

Tijdens de Beurs

Bij de vrijwilligerskassa kan je alle kleding afrekenen per pin. Zorg ook dat je je boterhammen op hebt voor 13.00u, want dan gaat de beurs open en echt van start. Vrijwilligers die tijdens de beurs kassa draaien, hebben voor deze tijd al een korte uitleg ontvangen over het kassa systeem. Tijdens de beurs geven de vrijwilligers de bezoekers een tas of een doos, wijzen ze iedereen de weg en ruimen ze alles op wat per ongeluk op de grond is gevallen of van het rek. Let op: soms worden er stiekem stickers verwisseld of er expres afgehaald of kleding in tassen of kinderwagens verstopt. Zie je iets vreemds? Zeg er vriendelijk iets van of waarschuw Sylvia de Gier of Jolanda.

Sluitingstijd

Om 15.30u gaat de beurs dicht, maar laten we de mensen die nog in de hal zijn rustig uitwinkelen. Ook maken we een begin met het opruimen: alles met een R op de sticker gaat naar Roemenië, de overige artikelen gaan weer terug naar de verkopers. Rond 16.00u staan de laatste kopers bij de kassa en worden de vrijwilligers getrakteerd op een broodje kroket. Alles in de hal ruimen we met alle vrijwilligers op.

kinderkledingbeurs overzicht hal rechts

Opruimen

De artikelen die niet verkocht worden, gaan terug in een zak of doos naar de verkopers. Tussen 18.00u en 18.30u komen de verkopers de niet verkochte kleding en speelgoed ophalen en het briefje met de instructies over het uitbetalen. Er is ook nog een tafel met gevonden voorwerpen, dus artikelen zonder sticker. Als alle verkopers geweest zijn, controleren we of de hal écht leeg is. Er mag niets achterblijven! Daarna genieten we nog van een fijne maaltijd op kosten van de beurs met vrijwilligers die dit willen.

"Binnen 24 uur een beurs opbouwen, kleding en speelgoed sorteren en verkopen én ook nog opruimen. Daar zijn veel vrijwilligers voor nodig”

meld je aan!

Ook vrijwilliger worden?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Heb je bovenstaande afspraken gelezen en ben je enthousiast? Meld je dan per mail aan als vrijwilliger via info@kinderkledingbeursdelier.nl. Geef je naam en je mobiele telefoonnummer door en je ontvangt bericht van ons!

spijkerbroeken
Kinderkledingbeurs meer spellen